Цікаві факти про кенгуру

Кенгуру – це травоїдний сумчастий ссавець, який здатний пересуватися стрибками. За один стрибок кенгуру може подолати до 12 метрів в довжину і до 3 метрів у висоту, а швидкість пересування може досягати 50 км / ч. Більше інформації про цю тварину розкажуть цікаві Факти про кенгуру.

Цікаві факти про кенгуру

– У природі існує щонайменше 69 різновидів кенгуру (самих менших із них зазвичай називають іншим ім’ям – валлабі).

– Вага особин різних різновидів кенгуру варіюється від 500 г до 90 кг.

– Найбільша різновид кенгуру – Червоний кенгуру. У висоту він може бути вище людини, а його вага може досягати 90 кг. Це найбільше сумчаста тварина в світі.

– Кенгуру може бігти зі швидкістю до 60 кілометрів на годину і може перестрибнути бар’єр висотою до 3 метрів.

– Кенгуру може обходитися Без води кілька місяців, так як отримує вологу із зелені, якою живиться.

– При народженні дитинча кенгуру Розміром трохи більше арахісу і має ще недорозвинені органи. Самка виношує малюка в своїй сумці близько шести місяців, поки у нього не з’явиться своє хутро.

– Самка кенгуру може Управляти своєю сумкою завдяки розташованим там м’язам. Вона може щільно закрити сумку, щоб у неї не потрапила вода при плаванні.

– При наближенні небезпеки кенгуру, попереджаючи родичів, б’ють лапами об землю.

– Самка кенгуру в залежності від віку свого дитинчати може виробляти Чотири типи молока. При цьому якщо у неї два дитинча різного віку, то вона вироблятиме два типи молока одночасно.

– Кенгуру можуть бути небезпечними, так як удар їх задніх лап може легко Проломити кістки черепа, а їх кігті можуть розпороти шкіру як тваринам, так і людині.

– Кенгуру Живуть не тільки в Австралії. Невеликі Колонії валлабі Тобто, наприклад, в Шотландії та Англії. Найчастіше такі невеликі колонії утворюються після того, як пара тварин збігає із зоопарку.

– В Австралії чисельність кенгуру перевищує чисельність людей.

– Вдень кенгуру зазвичай відпочивають в тіні, Харчуються ж зазвичай після полудня або вночі, коли прохолодно. Їдять вони в основному траву.

– Самки кенгуру народжують щорічно. Період вагітності – 33 дня.

– Живуть тварини стадами, які налічують 10-12 особин, а в більш сприятливих умовах – до декількох десятків.

– Незважаючи на те, що тварини ці досить мирні, в Шлюбний період самці з особливою жорстокістю мутузяться за самок: вони, дуже сильно, відвішують один одному передніми лапами і штовхаються ногами, поки один з них не здається.

– Тікаючи від переслідування, мама-кенгуру викидає своє дитинча з сумки, але, як правило, малюк потрапляє в кущі або ямку. Якщо матері вдається втекти, вона повертається на те місце, де залишила кенгурятко, і намагається його відшукати.

– Легенда про походження назви кенгуру. Коли європейські дослідники, які прибули на австралійський материк, вперше побачили це дивне для них тварина, вони запитали у корінних австралійських жителів аборигенів, як вони називають цю істоту. Вони відповіли: кен-гу-ру. Європейці подумали, що це і є назва тварини, хоча насправді ця фраза на мові аборигенів означає “Я не розумію”.

Якщо ви знаєте більше цікавих відомостей про кенгуру, пишіть в коментарях.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...