Опис лебедя

Опис лебедя у художньому чи науковому стилі ви знайдете на нашому сайті.

Опис лебедя у художньому стилі

Одного разу ми з батьками поїхали до лісу на вихідних. Там було озеро, оточене зеленими галявинами та величезними деревами. Раптом я побачив, як озером пливе зграя великих птахів. І то були справжні лебеді, граційні та величні. Раніше я ніколи лебедів не бачив, хіба що в дитинстві у зоопарку, адже ми живемо в місті.

Більшість лебедів були білосніжні, просто сліпучі. А двоє – чорні, дещо менші розмірами, аніж білі. Всі вони мали довгі, чудово вигнуті шиї, жовто-червоні дзьоби. Які в них оченята, я не побачив, тому що їхні мордочки приховували чорні напівмаски. Лебеді пливли так граційно, так плавно, що ми просто зачарувалися ними. Я помітив, що лебідь на воді і справді нагадує своєю формою серце.

Вода навіть не сплеснула, вона залишалася дзеркальною, коли лебеді підпливли до нас. Вони навіть не витягнули ший, а поглядали на нас маленькими чорними оченятами, які я тільки тепер розгледів. Вони гордо чекали, коли ми їх погодуємо. Ми годували їх булочкою, а вони спокійно їли, а потім так же, не кваплячись, сковзнули на середину озера. Один великий білий лебідь раптово розправив свої крила та змахнув ними. Я так здивувався, я навіть не очікував, що вони в нього такі великі, такі широкі. І справді, лебідь – королівський птах.

Опис лебедя у науковому стилі

Оперення лебедів за своїм забарвленням буває або чисто біле, сірого або чорного кольору. Самиць і самців на вигляд дуже важко відрізняти. Типові виводкові птахи. Оперення щільне і водонепроникне. Добре розвинена куприкова залоза. У лебедів поперечні вирости перетворились на зубці для утримання здобичі.

Від гусей лебедів відрізняє ще довша шия, що дозволяє в глибших водах обшукувати дно у пошуках їжі, а також їх величина, адже вони є найбільшими водними птахами. Розмах їх крил досягає двох метрів, а маса може перевищувати 15 кілограмів. Якщо розмір такий, як і в гуски, лебедя можна відрізнити за наростом при основі дзьоба. Лапи досить короткі, через що лебеді, пересуваючись по землі, справляють враження незграбних. Зате у них дуже розвинена літальна мускулатура, що дозволяє їм долати тисячі кілометрів на їх щорічних перельотах на південь і назад.

Лебеді тримаються однією парою до кінця життя. Якщо самець чи самиця помирає, інший лебідь не шукає пари вдруге. Потомство виводиться обома батьками, що опікуються своїм молодняком протягом року після народження.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Опис лебедя